Kurumsal

oncephe_176697488956cc7c61bb1dc.jpg

Firmamız A-TEKS kuruluşudur.

A-TEKS TEKSTİL SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 1988 yılında konfeksiyon ve hazır giyim ihracatçılarına ve askeri ihalelere katılan konfeksiyon ve taahhüt firmalarına taşeron hizmeti vermek amacıyla kuruldu. Firmamızın yönetim kurulu başkanı İrfan Aydın’ın bu tarihlerde kurulmuş, aynı konuda faaliyet gösteren A-Teks/İrfan Aydın olarak da bir firması mevcuttu. Her iki taahhüt firması birarada ihalelere pilot firma ve üretici firma ilişkisi içerisinde iştirak etmişlerdir.

Şirketlerimiz şu anda çalışmakta olduğu Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtyaçlarını karşılayan kendi alanındaki en büyük firmalardır. İstanbul’da Bayrampaşa, Avcılar ve yeni yapımı bitip çalışmalara ve üretime başladığımız Büyükçekmece Kıraç Mevkiinde kurulu yeni fabrika binamızla üretim yapan 3 adet fabrika binamız bulunmaktadır. Firmamız bugün 5000m2 kapalı alanda konfeksiyon ve örgü makinaları ile eldiven, çorap, karbaşlığı, kazak ve iç giyimde faaliyet göstermektedir. Firmamız ortalama olarak yıllık 3.000.000 adet iç giyim ve yine ortalama 1.500.000 adet örgü işleminden mamul üretmektedir. Firmamız özellikle askeri giyim konularında hizmet vermekte olup içgiyim, örme kumaştan mamul konularında uzmanlaşmıştır, ancak sivillere yönelik giysi üretimi de yapılmaktadır.

A-Teks Tekstil üretmiş olduğu ürünler için farklı zaman dilimlerinde, TSE İmalata Yeterlilik ve TSE Kalite Uygunluk Belgeleri almıştır. Sistemde kaliteyi yakaladığının ispatı olarak 21/11/1998 tarihinde K-Q-TSE-ISO-EN 9002 ve 30/11/1998 tarihinde T.C.M.S.B. Endüstriyel Kalite Güvence Seviye Belgesi AQAP-120 (Üretim İçin Nato Kalite Güvence Gerekleri) belgelerine sahip olmuşturA-Teks Tekstil üretmiş olduğu ürünler için farklı zaman dilimlerinde, TSE İmalata Yeterlilik ve TSE Kalite Uygunluk Belgeleri almıştır. Sistemde kaliteyi yakaladığının ispatı olarak 21/11/1998 tarihinde K-Q-TSE-ISO-EN 9002 ve 30/11/1998 tarihinde T.C.M.S.B. Endüstriyel Kalite Güvence Seviye Belgesi AQAP-120 (Üretim İçin Nato Kalite Güvence Gerekleri) belgelerine sahip olmuştur.

Yeni fabrika binamızda bütün şirketlerin yönetim ve idari personelleri biraraya toplanmıştır. İleriye dönük yatırımların yapılacağı bu yeni binamızda işçi ve personelin eğitimi amacıyla brifing, konferans salonları, Ar-Ge departmanları, çok amaçlı toplantı odaları, kalite kontrol amaçlı laboratuar, doktor odası, dinlenme ve yemek odaları bulunmaktadır.

Şirketler gurubu sahibi İrfan Aydın 1994 yılından bugüne kadar İstanbul Ticaret Odası tarafından ödemiş olduğu yüksek vergilerden dolayı takdir beratları ve madalyalarla ödüllendirilmiştir. Bu da şirketimizin ne kadar ciddi çalıştığının en güzel örneğidir.